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La ricetta: Pòmm da téra ala Duchèssa di Cristina Cabassa

Un contorno buono e semplice, facile e veloce

Ricetta di Cristina Cabassa

Pòmm da téra ala Duchèssa

Ingredjént par 6/8 parsón’ni:

500 gr. äd pòmm da téra;

20 gr. äd butér;

3 óv;

un psigòt äd nóza moscäda;

fórmàj pramzàn razù a vlontè.

 

Lavär bén i pòmm da téra e färja cózor in acua bojénta.

Plärja e pasärja in-t-al schìssa pòmm-da-téra.

Ancòrra cäldi mezdärja par bén con al butér, du gjäld d’óv e un po’ äd fórmaj pramzàn razù, e la nóza moscäda.

Fär di mucètt äd purè a fórma äd péra e mèttorja in-t-’na teccia imburäda.

Spalmär, con un pnél, con l’óv zbatù.

Mèttor in fóron cäld par déz minud.

I gh’àn da ésor béj dorè.

 

Voce e testi di Enrico Maletti, accento di Parma centro

Patate alla Duchessa

Ingredienti per 6/8 persone:

500 g. di patate;

20 g. di burro;

3 uova;

un pizzico di noce moscata;

formaggio parmigiano grattugiato a volontà.

 

Lavare bene le patate e farle cuocere in acqua bollente.

Pelarle e passarle nello schiacciapatate.

Ancora calde mescolarle per bene con il burro,  due gialli d’uovo e la noce moscata.

Fare dei mucchietti di purè a forma di pera e metterli in una teglia imburrata.

Spalmare, con un pennello, con l’uovo sbattuto.

Mettere in forno caldo per dieci minuti.

Devono essere ben dorati.