La ricetta: Pòmm da téra ala Duchèssa di Cristina Cabassa
Un contorno buono e semplice, facile e veloce
Ricetta di Cristina Cabassa
Pòmm da téra ala Duchèssa
Ingredjént par 6/8 parsón’ni:
500 gr. äd pòmm da téra;
20 gr. äd butér;
3 óv;
un psigòt äd nóza moscäda;
fórmàj pramzàn razù a vlontè.
Lavär bén i pòmm da téra e färja cózor in acua bojénta.
Plärja e pasärja in-t-al schìssa pòmm-da-téra.
Ancòrra cäldi mezdärja par bén con al butér, du gjäld d’óv e un po’ äd fórmaj pramzàn razù, e la nóza moscäda.
Fär di mucètt äd purè a fórma äd péra e mèttorja in-t-’na teccia imburäda.
Spalmär, con un pnél, con l’óv zbatù.
Mèttor in fóron cäld par déz minud.
I gh’àn da ésor béj dorè.
Voce e testi di Enrico Maletti, accento di Parma centro
Patate alla Duchessa
Ingredienti per 6/8 persone:
500 g. di patate;
20 g. di burro;
3 uova;
un pizzico di noce moscata;
formaggio parmigiano grattugiato a volontà.
Lavare bene le patate e farle cuocere in acqua bollente.
Pelarle e passarle nello schiacciapatate.
Ancora calde mescolarle per bene con il burro, due gialli d’uovo e la noce moscata.
Fare dei mucchietti di purè a forma di pera e metterli in una teglia imburrata.
Spalmare, con un pennello, con l’uovo sbattuto.
Mettere in forno caldo per dieci minuti.
Devono essere ben dorati.